Френска езикова гимназия "Антоан дьо Сент Екзюпери " Ако искаш да построиш кораб, не започвай да караш хората да събират дъски, да разпределяш работата и да даваш заповеди. Вместо това ги научи да копнеят за огромното и безкрайно море." (Антоан дьо Сент-Екзюпери)
Френска езикова гимназия "Антоан дьо Сент Екзюпери
FR | BG | EN
"

  "
УСПЕХИ НА УЧЕНИЦИ НА ФРАНКОФОНСКИ КОНКУРСИ

В периода 22-29.05.2017 г. се състояха финалите и бяха обявени имената на наградените в два ежегодни конкурса за ученици франкофони.

В конкурса за млад български поет на френски език, организиран от асоциация “Прованс-България”, от общо седем финалисти от цяла България, трима са ученици на гимназията ни.

Те се представиха достойно и заеха призови места.

Жанет Петрова от XIБ клас спечели второ място с награда пътуване до Франция. Трето място спечели Даяна Парталска от XIЕ клас, а на четвърто се класира Стефани Исакова от VIIIВ клас.

В конкурса по превод, организиран от Сдружението на преводачите и Издателска къща „Колибри” , подпомаган от Френския институт в София, Асоциацията на преподавателите по и на френски език и Международната организациа на Франкофонията, ученичката Мая Славова от XI г клас спечели трето място в категория „Превод на поезия“.

Ръководството на Френска езикова гимназия и целият педагогически екип се гордеят с постиженията на нашите ученици и им благодарят за ентусиазма, упорития труд и отличното представяне на гимназията.
Френска езикова гимназия "Антоан дьо-Сент Екзюпери"
© Всички права запазени - 2009 - 2018 г.