Френска езикова гимназия "Антоан дьо Сент Екзюпери " Ако искаш да построиш кораб, не започвай да караш хората да събират дъски, да разпределяш работата и да даваш заповеди. Вместо това ги научи да копнеят за огромното и безкрайно море." (Антоан дьо Сент-Екзюпери)
Френска езикова гимназия "Антоан дьо Сент Екзюпери
FR | BG | EN
"

  "
ФЕГ- Училище посланик

За пореден път ученици от ФЕГ и техният ръководител- г-жа Донка Алексиева извоюваха признание за училищната ни общност. Този път те защитиха правото училището ни да бъде едно от 30-те нови учебни заведения от цялата страна, които се включват в Програмата за училища посланици на Европейския парламент през учебната 2017/2018 година.

Младши посланици на Програмата са ученици от училищния Европейски клуб. Те ще са ангажирани да представят знания и информация на своите връстници относно Европейската образователна идея, да организират разнообразни дейности, чрез които да включат значителен брой ученици от гимназията. Предвиждаме нашите бъдещи инициативи да са обвързани с Европейското председателство на България и с представянето на град Пловдив като Европейска столица на културата през 2019 г., за да може чрез ученическата иновативност, кративност и творчество, да приобщим младежи от европейските държави и осъществим междукултурен диалог.

Програмата за училища посланици на ЕП е най-мащабната платформа по рода си, която се стреми да насърчава информираността относно Европа и европейската парламентарна демокрация сред младите граждани в целия ЕС, като им предоставя активни знания за Европейския съюз и по-специално за Европейския парламент.
Френска езикова гимназия "Антоан дьо-Сент Екзюпери"
© Всички права запазени - 2009 - 2019 г.