Френска езикова гимназия "Антоан дьо Сент Екзюпери " Ако искаш да построиш кораб, не започвай да караш хората да събират дъски, да разпределяш работата и да даваш заповеди. Вместо това ги научи да копнеят за огромното и безкрайно море." (Антоан дьо Сент-Екзюпери)
Френска езикова гимназия "Антоан дьо Сент Екзюпери
FR | BG | EN
"

  "
Първа награда за осмокласничката Герда Луизе Рокол в конкурс за рисунка

Талантливата Герда Луиза Рокол от 8 ж клас е безапелационният победител в конкурса за рисунка „Четирите годишни времена. Палитра“. Състезанието е част от проект на район „Северен“, който стимулира изявите в областта на изкуствата и културата на деца и ученици „Дъга на творчеството“. В оспорваното състезание взеха участие 97 ученици от 9 училища, разделени в две възрастови групи – от 7 до 12 год. и от 13 до 16 год.
На 23 ноември Герда бе тържествено наградена лично от кмета на района - инж. Ральо Ралев, в присъствието на много гости – жури, учители, ученици, представители на общинската администрация.
Рисунката на Герда получи висока оценка от жури професионалисти заради оригиналния поглед към темата, експресионистични елементи на изображението и настроение, което носи творбата, както и заслужено място в заседателната зала на кметството.
Френска езикова гимназия „Антоан дьо Сент-Екзюпери“ поздравява Герда за достойното ѝ представяне и ѝ пожелава да развива таланта си и да носи нови успехи и признание!
Френска езикова гимназия "Антоан дьо-Сент Екзюпери"
© Всички права запазени - 2009 - 2019 г.