Френска езикова гимназия "Антоан дьо Сент Екзюпери " Ако искаш да построиш кораб, не започвай да караш хората да събират дъски, да разпределяш работата и да даваш заповеди. Вместо това ги научи да копнеят за огромното и безкрайно море." (Антоан дьо Сент-Екзюпери)
Френска езикова гимназия "Антоан дьо Сент Екзюпери
FR | BG | EN
"

  "
Учениците от XI е клас – дарители на доброта

Благородна инициатива обедини учениците на XI е клас. Възпитаниците на ФЕГ „Антоан дьо Сент-Екзюпери” проявиха хуманност и благородство.

На 12.12.2018г. учениците от XI е клас, придружени от класния си ръководител г-жа Таня Иванова, посетиха Детска клиника при УМБАЛ „Свети Георги” с цел дарение на детска и юношеска художествена литература. Екипът на Клиниката по педиатрия беше дълбоко впечатлен от благородния жест на възпитаниците на ФЕГ и като любезен домакин отдели време, за да разведе учениците из Клиниката.
Единадесетокласниците имаха възможност да разгледат отделенията на болничното заведение, да узнаят повече за структурата и функционирането му, както и да осъществят контакт с част от малките пациенти. В края на своето посещение учениците се срещнаха лично с проф. Иван Иванов, началник на Клиниката по педиатрия, който им изказа искрена благодарност за стореното добро дело.
Възпитаниците на ФЕГ бяха поканени на тържеството по повод празника на дарителите, където бяха отличени за своята хуманност и благородство.
Френска езикова гимназия "Антоан дьо-Сент Екзюпери"
© Всички права запазени - 2009 - 2019 г.