Френска езикова гимназия "Антоан дьо Сент Екзюпери " Ако искаш да построиш кораб, не започвай да караш хората да събират дъски, да разпределяш работата и да даваш заповеди. Вместо това ги научи да копнеят за огромното и безкрайно море." (Антоан дьо Сент-Екзюпери)
Френска езикова гимназия "Антоан дьо Сент Екзюпери
FR | BG | EN
"

  "
Коледен благотворителен базар - 2018

Учениците от ФЕГ работиха сръчно и упорито под ръководството на техния учител Невена Васева за подготовката на коледния благотворителен базар. Откриването му беше на 17.12.2018г. във фоайето на 1 етаж на гимназията. В продължение на три дни около масите с картички, гривни и коледни играчки непрекъснато имаше хора.
В изработването на творбите взеха участие ученици от 8 и 9 клас, а ученици от 11 клас се включиха с малки изработени картички.
Каузата бе благотворителна в подкрепа на Лора от Русе. Тя е на 2 години и е с рядката диагноза Вроден дефицит на бедрена кост (Congenital Femoral Deficiency, Paley type IB). Диагнозата е свързана с тежка малформация на таза със забавено вкостяване на шийката на бедрената кост, с тежка ъглова деформация в тази област и екстремно прогресиращо скъсяване на лява бедрена кост.
След приключването на базара бяха събрани 339лв и 77ст. Парите се дариха по сметката на малката Лора.
Френска езикова гимназия "Антоан дьо-Сент Екзюпери"
© Всички права запазени - 2009 - 2019 г.