Френска езикова гимназия "Антоан дьо Сент Екзюпери " Ако искаш да построиш кораб, не започвай да караш хората да събират дъски, да разпределяш работата и да даваш заповеди. Вместо това ги научи да копнеят за огромното и безкрайно море." (Антоан дьо Сент-Екзюпери)
Френска езикова гимназия "Антоан дьо Сент Екзюпери
FR | BG | EN
"

  "
Литературен дебют преди Великден

Спонтанна идея, възникнала в часовете по литература, посветени на Яворов, доведе до появата на малката стихосбирка „(Д)ефектът на пеперудата“ в края на месец април преди Великден. Няколко момичета, понесени на крилете на музата на любовната поезия, писаха за любовта и разочарованията, за тъгата и самотата, за емоционалната жажда и разпадащия се диалог с любимия.
Това са 18 стихотворения, написани от няколоко 18-годишни момичета. Защото 18 е най-хубавата възраст – тогава имаш криле, мечти, надежди и ведри мисли. Защото на 18 чувствата са бурни и искрени. Защото никога повече няма да бъдеш на 18!
Малката стихосбирка е литературният дебют на 9 момичета от единадесети клас на Френска езикова гимназия „Антоан дьо Сент-Екзюпери“ - Ани Стойнова, Ивет Иванова, Габриела Грозданова, Кари Гачева, Ралица Хаджийска, Оля Седмакова, София Цолова и Габриела Бозакова.
Корицата е дело на талантливия им съученик Мартин Чаушев, който изключително професионално помогна за реализирането на този проект.
Насладете се на къс от емоцията, наречена „(Д)ефектът на пеперудата“:

Най-влюбеният плод
Ани Стойнова

Ти,
който нарече смокинята
най-влюбения плод,
който намрази плачещите просяци
и псетата бездомни,
който напълни шепите си
с пясък и надежда,
който изцапа лицето ми
с боите си,

си книгата,
чета те само нощем,

не искам да те дочета.прочети всички!
Френска езикова гимназия "Антоан дьо-Сент Екзюпери"
© Всички права запазени - 2009 - 2019 г.