Френска езикова гимназия "Антоан дьо Сент Екзюпери " Ако искаш да построиш кораб, не започвай да караш хората да събират дъски, да разпределяш работата и да даваш заповеди. Вместо това ги научи да копнеят за огромното и безкрайно море." (Антоан дьо Сент-Екзюпери)
Френска езикова гимназия "Антоан дьо Сент Екзюпери
FR | BG | EN
"

  "
УСПЕХ НА ДАРИЯ ДИОГЕНОВА В СЪСТЕЗАНИЕТО ПО ТВОРЧЕСКО ПИСАНЕ

На 27 ноември 2019 година се проведе училищният кръг на Националното състезание по творческо писане на английски език Creative Writing Competition

Състезанието се организира от Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПлюС” с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Посолството на САЩ в България, Американския Университет в България и Британски съвет.

Състезанието е създадено, за да насърчи българските ученици да мислят творчески, пишат и се забавляват на английски език.

В състезанието участваха 3304 ученици от 147 училища. Работите им бяха оценявани от специализирано жури.

Имаме удоволствието да съобщим, че впечатлено от интересната история на тема East of the Sun and West of the Moon, разказана от Дария Диогенова от 11 Е клас, журито класира съчинението й сред подбраните 112 работи за национално оценяване. “За членовете на трите журита беше истинско удоволствие да четат работите на вашите ученици и бяха впечатлени от интересните истории, разказани в тях. Конкуренцията беше много сериозна и решенията се вземаха трудно, след задълбочени дискусии относно качествата на работите.”

Педагогическият екип и ръководството на ФЕГ «Антоан дьо Сент-Екзюпери» поздравяват ученичката и нейните родители и й пожелават още много творчески успехи, които да бъдат повод за гордост за училищната ни общвост.

Френска езикова гимназия "Антоан дьо-Сент Екзюпери"
© Всички права запазени - 2009 - 2020 г.