Френска езикова гимназия "Антоан дьо Сент Екзюпери " Ако искаш да построиш кораб, не започвай да караш хората да събират дъски, да разпределяш работата и да даваш заповеди. Вместо това ги научи да копнеят за огромното и безкрайно море." (Антоан дьо Сент-Екзюпери)
Френска езикова гимназия "Антоан дьо Сент Екзюпери
FR | BG | EN
"

  "
#projectEDWARD

На 26 септември 2019 г. за четвърти път в България се организира Европейски ден без загинали на пътя, познат още като EDWARD (European Day Without A Road Death).

Мотото на деня тази година е „Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!“.

За насърчаване културата на безопасно движение, на 25.09.2019 г. учениците от 10 Ж клас участваха в беседа в часа на класа за това, че правилата за движение трябва да се спазват, защото това спасява човешки живот. Разговаряхме за рисковете от превишената скорост и това каква жестока цена можем да платим, за да спечелим по-малко от един час време, че магистралите са за да стигнем по-бързо, а не най-бързо, погубвайки своя и живота на любимите хора и други участници в движението. Стигнахме до извода, че човешкият живот е уникален и безценен.

Учениците участваха в кампанията чрез социалните мрежи #projectEDWARD в Инстаграм и Фейсбук. Изпратиха послание на #projectEDWARD със снимка, изобразяващи с ръце символа за нула загинали при катастрофи на пътя на 26.09.2019 г.
Френска езикова гимназия "Антоан дьо-Сент Екзюпери"
© Всички права запазени - 2009 - 2021 г.