Френска езикова гимназия "Антоан дьо Сент Екзюпери " Ако искаш да построиш кораб, не започвай да караш хората да събират дъски, да разпределяш работата и да даваш заповеди. Вместо това ги научи да копнеят за огромното и безкрайно море." (Антоан дьо Сент-Екзюпери)
Френска езикова гимназия "Антоан дьо Сент Екзюпери
FR | BG | EN
"

  " <<назад
Инициативи, празници и тържества

"
2011-2012
Ежегодна ученическа конференция 2012


Традиционната ученическа конференция на ФЕГ „Екзюпери” тази година беше проведена на 29.03.2012 и беше посветена на 250-годишнината от написването на текста, поставил началото на българското Възраждане – „История славянобългарска” на Паисий Хилендарски.

В рамките на един месец бяха обявени конкурси за географски проект, исторически доклад и философско есе. На конференцията бяха представени работите на отличените ученици. Събитието започна с презентация на Сара Кузева от IX „Е” клас с тема „Животът и делото на Паисий”. След това Добринка Гаджева, Пламен Тенчев и Гергана Симидчиева от XI „Ж” клас представиха георграфски доклад „По стъпките на Паисий”. Последваха исторически доклади, изготвени от Лора Храненикова от XII „Б” клас и от Христина Неделева от XII „Е” клас. Представени бяха и трите най-добри есета върху фрагмент от „История славянобългарска” на Жаклин Налбандян от XII „А” клас, на Рафлин Саркисян от XII „Б” и на Йоана Рачовска от XI „В”.

На наградените ученици бяха връчени грамоти и книги от Директора на училището – г-жа Мариела Николова.

Френска езикова гимназия "Антоан дьо-Сент Екзюпери"
© Всички права запазени - 2009 - 2019 г.