Великденски благотворителен базар във ФЕГ – “Заедно за Джеси”

От 22-ри до 26-ти април фоайето на Френската езикова гимназия „Антоан дьо Сент-Екзюпери“ посрещна посетителите на традиционния великденски благотворителен базар.

Това беше не просто базар, а празник на доброто, на надеждата и на общността. Всеки ъгъл на фоайето беше изпълнен с усмивки, топлина и ентусиазъм. Ръцете на нашите ученици създадоха чудеса, които ще красят домовете и класните стаи, и ще топлят сърцата на тези, които ги купиха.

Имахме удоволствието да се насладим на изящни кошнички с шарени великденски яйца, уникални сувенири от глина и блестящи бижута, носещи частица от душата на тези, които ги сътвориха. Книги на различна тематика намериха своя любознателен читател.

Базарът предложи и голямо разнообразие от великденски картички – ръчно рисувани и такива, създадени с най-новите дигитални технологии. Всички те бяха направени с много любов и креативност.

В изработването на изделията за базара се включиха активно не само ученици, а и  техните учители, обединени от благородна кауза. Събраните средства, в размер на 612 лева,  ще бъдат дарени, за да помогнат на  Джеси – кученцето, което се нуждае от нашата подкрепа и съпричастност. Цялата общност на ФЕГ продължи да пише приказката на доброто. Припомняме, че преди три седмици няколко възпитаници на нашата гимназия със смелата си и категорична намеса, спасиха Джеси от насилие.

Великденският благотворителен базар не е само събитие в календара ни.  Той е свидетелство за силата на общността, за способността ни да се обединяваме и да правим добро.

Благодарим на всички, които се включиха в това благородно дело! Благодарим на всеки, който сподели своята усмивка и своето щедро сърце!

Светли празници!

Facebook
Twitter
Email

Сподели:

Facebook
Twitter
Email

Свързани публикации