Високо отличие в Национален литературен конкурс с международно участие „Николай Лилиев“

По повод ежегодното честване на годишнините от рождението на старозагорския поет Николай Лилиев в гр. Стара Загора се организира литературен конкурс, който предизвиква изключителен интерес на национално и международно ниво. В проекта са взели участие стотици ученици от България и чужбина.

На тазгодишния престижен литературен форум, посветен  на творчеството на  Николай Лилиев, взеха участие и няколко мотивирани ученици от 9 и 11 клас на ФЕГ ,,Антоан дьо Сент-Екзюпери“ под ръководството на госпожа Мария Янакиева. Учениците работиха усилено над своите авторски текстове, които предоставиха на журито на конкурса.

В трудната надпревара е отличена Весела Анигностиева от 9-б клас на ФЕГ ,,Антоан дьо Сент-Екзюпери“, която е класирана на почетното второ място. Ученичката е разгърнала своята творческа енергия, като е написала разказ, вдъхновен от темата на конкурса: „Над твоя дом спокойствие. Плете/приветна песен волна чучулига;/и ти си пак безгрижното дете,/което срича първата си книга.“

Церемонията по награждаването на първенците се състоя на 26.05 в град Стара Загора.

Весела е млад талант, който дава простор на мислите и въображението си.  Деветокласничката е готова да покорява нови върхове, защото знае, че успехът е постижим, че той се крие в труда, усилията и вдъхновението, който не остават незабелязани.

Ръководството и педагогическият екип поздравяват Весела Анигностиева от 9-б клас и й пожелават още много отличия в бъдещи изяви .

 

Facebook
Twitter
Email

Сподели:

Facebook
Twitter
Email

Свързани публикации