Във ФЕГ „Капачки за бъдеще“ е вече и „Кенчета за бъдеще“

Лого на ученически съвет във ФЕГ

 

Учениците от ФЕГ отново показаха дух на съпричастност и отговорност с включването си в десетото издание на благотворителната кампания „Капачки за бъдеще“, която се проведе на 16.04.2022г.

Капачки за бъдеще - ФЕГ

В последните няколко години доброволческата инициатива осигурява средства за медицинска апаратура, планински и неонатални линейки, така необходими на българското здравеопазване. Благодарение на дейността на фондация „Лазар Радков“, която стои зад цялата организация, на хилядите доброволци в страната и на всеки един от нас, който осъзнато е започнал да събира разделно капачки, кенчета и пластмасови бутилки, за последните 9 кампании са осигурени средства за над 20 кувьоза, две неонатални линейки, една планинска линейка, термолегла, монитори за жизнени показатели и други.

Грамота "Капачки за бъдеще" - ФЕГ

До този момент във ФЕГ се събираха само капачки, но с радост можем да кажем, че вече активно се събират и алуминиеви кенчета, които също подпомагат кампанията.

Учениците от Ученическия съвет към ФЕГ поставиха по един голям картонен контейнер на всеки етаж в училището, където да се събират кенчетата. За да сте максимално полезни, ви посочваме няколко стъпки, с които ще улесните работата на доброволците по събирането и съхранението на кенчетата:
1. Уверете се, че в кенчето няма останала течност.
2. Смачкайте кенчето, за да заема по-малко място.
3. Не изхвърляйте други отпадъци в контейнерите за кенчета.

Заедно можем повече! Нека подходим с мисъл за другия и продължим да пълним сърцето на ФЕГ с надежда.

 

Facebook
Twitter
Email

Сподели:

Facebook
Twitter
Email

Свързани публикации