Вътрешноучилищен волейболен турнир май 2023г.

Волейболът е създаден в САЩ на 9 февруари 1895г. от Уилям Морган. Той поставил мрежа за тенис на височина 197 cm и неговите ученици започнали да прехвърлят през нея плондер от баскетболна топка. В началото броят на участниците не бил ограничен, а също така началният удар се изпълнявал с една ръка на един крак.

Морган нарекъл играта „Минтонет“.

За първи път играта волейбол е показана в Руското техническо училище в София през 1922 г., през 1924 г. дружество ,,Сила“ включва волейбола в своята програма за спортна подготовка, а една година по- късно  се организира и първото официално състезание по волейбол в България, на II мъжка гимназия в София. Победител в това състезание става VII-д клас.

В духа на стогодишната традиция в училищата да се практикува играта волейбол, във ФЕГ  се реализира вътрешноучилищен турнир  за XI клас. Целта е стимулиране на физическата активност на учениците, създаване на незабравимо за младите волейболисти преживяване, а изборът на целева група е мотивиран от любовта им към волейбола.

Състезанието се проведе във физкултурния салон на ФЕГ, в четири последователни дни, от 02.05.2023г. до 05.05.2023г.  Във финалната  битка за медалите и купата  мериха сили учениците от XI-г и XI-ж клас, като срещата завърши в полза на XI-ж  клас.

Facebook
Twitter
Email

Сподели:

Facebook
Twitter
Email

Свързани публикации