Ден на чуждите езици и култури

ФЕГ - блог снимка

         Уважаеми родители,

          Скъпи ученици,

На 19.03.2021 г. във ФЕГ „Антоан дьо Сент-Екзюпери“ ще отпразнуваме  Ден на чуждите езици и култури.

Този празник е част от традициите на ФЕГ, свързани с ежегодното отбелязване на Деня на франкофонията – 20 март.

С течение на годините дейностите, свързани с отбелязването на франкофонията, излязоха от рамките на учебните часове и се превърнаха в истински празник, а училището ни се превърна в център на честванията на градско и областно ниво.

Постепенно празничният дух приобщи изявите и на другите чужди езици, изучавани в нашето училище. Така този ден се превърна в Училищен празник, тясно свързан с ценностите, стратегията и целите на обучението във ФЕГ. На този ден учениците ни имат възможността да покажат на останалите не само наученото, но и преживяното – сред стотиците страници на френската и английската литература, които носят мъдростта на вековете и красотата на езика.

Тази учебна година е различна за нас – училището ни празнува своята тридесетгодишнина – възраст, която носи еуфорията на младостта, самочувствието от успехите и щастието от натрупания опит. Със смирение, трепет и надежди продължаваме напред!

       „Най-голямото богатство е общуването между хората!“ – в началото на учебната година избрахме тези думи на Екзюпери да бъдат нашето вдъхновение и надежда в тези необичайни времена, защото вярваме в силата на думите и в посланието им, без значение на кой език общуваме! Общуването има различни лица – добра дума, усмивка, усещането, че някой мисли за теб, подкрепата… Нека не забравяме, че ние сме богати именно с това, че всички сме тук и сега заедно, дори и от разстояние!

        Честит празник!

Предвид епидемичната обстановка, празникът ще се проведе онлайн при следния график.

 

Специално видеообръщение и послание

 

Facebook
Twitter
Email

Сподели:

Facebook
Twitter
Email

Свързани публикации