Деца помагат на деца

Деца помагат на деца

 

Ние, учениците от ФЕГ „Антоан дьо Сент-Екзюпери”, не познаваме войната. Това, което знаем за нея, сме го научили от историята, книгите, филмите. Знаем, че войната е зло. Срещаме жертвите на това зло в лицето на хората, избягали от зловещия вой на сирените, разрушенията, смъртта.

Ние познаваме доброто и знаем, че то е нещото, което ни свързва в една общност. Доброто не е просто дума, то е множество от действия, то е мисъл и грижа за хората, на чието място заставаш  и на които искаш да помогнеш.

Именно затова Френска езикова гимназия участва активно в кампанията на БЧК и МОН „Деца помагат на деца”. В периода на инициативата от 16 до 23 март 2022 г.  успяхме да съберем над 20 кашона хуманитарна помощ. Искрено се надяваме дарените от нас ресурси да подпомогнат възстановяването на битието на нашите събратя в Украйна.

Благодарим на цялата училищна общност за участието в кампанията. Всички ние доказахме, че добрина се прави само с обич и „Вяра в човечеството. Защото човечеството е океан, ако няколко капки от океана са мръсни, океанът не е станал мръсен“ (Махатма Ганди).

 

 

Facebook
Twitter
Email

Сподели:

Facebook
Twitter
Email

Свързани публикации