Доблестна постъпка на ученици от ФЕГ

ФЕГ - блог снимка

 

На 9 април ученици от ФЕГ ни показаха, че можем да бъдем герои във всеки един момент от ежедневието ни. Такива бяха Иван Вангов и Георги Апостолов от X-г клас, Румен Лазаров от IX-б клас и Антон Симеонов от X-а  клас. Te казаха „Не“ на насилието над животни. Със своите категорични действия те изискаха отговорните институции да си свършат работата.

Благодарение на своевременната им намеса и тяхното упорство бе спасено кучето Джеси, подлагано на системен тормоз и жестокост от страна на стопанина си. Още същата вечер Джеси е била настанена в клиника, където се лекува и понастоящем.

По инициатива на четирите момчета във ФЕГ стартираме благотворителна инициатива за набиране на средства, необходими за лечението на пострадалото животно. Кутията ще намерите във фоайето на 2 етаж.

Учителите и училищното ръководство поздравяват Иван, Георги, Антон и Румен за активната им гражданска позиция. Те показаха, че за да си герой възрастта няма значение, необходимо е да бъдеш само човечен и нетолерантен към насилието във всичките му форми.

Вярваме, че всички ние, ученици и учители, ще проявим съпричастност и отговорност като се включим в инициативата за събиране на средства за лечение на Джеси. Нека помогнем добротата да възтържествува!

 

Линк към репортаж на Нова Телевизия.

Facebook
Twitter
Email

Сподели:

Facebook
Twitter
Email

Свързани публикации