Екоден във ФЕГ: За по-чиста и красива среда

В петък, 29.03.2024 г., ФЕГ „Антоан дьо Сент-Екзюпери“ се превърна в истински зелен оазис, оживен от ентусиазма на ученици, обединени от идеята за опазване на околната среда. В рамките на Екоденя, организиран от ръководството на гимназията и от учителите по природни науки, учениците се включиха в редица дейности, насочени към подобряване на екосистемата в училището.

С много настроение и екипна работа, класните стаи и дворът на ФЕГ бяха старателно почистени от боклуци. Учениците се заеха с озеленяването на двора, засаждайки дръвчета и цветя, които ще допринесат за по-чист въздух и красива гледка. Централното фоайе на гимназията вече има нови зелени акценти, които създават още по-приветлива атмосфера.  Доброволци се погрижиха за освежаването и подреждането на училищната библиотека.

За да се стимулира интереса към екологичните теми, беше организирано и вътрешноучилищно състезание на тема „Опазване на околната среда и устойчиво развитие“. Ученици от IX и X клас се надпреварваха в решаването на задачи, свързани с биоразнообразието, както и в демонстриране на знания за опазването на природата и принципите на устойчивото развитие. Победителите бяха поощрени с грамоти и предметни награди.

Денят се превърна в истински празник на екологията, съчетавайки полезни дейности с много забавни моменти. Инициативата не само допринесе за по-чиста и красива среда в гимназията, но и засили чувството за отговорност към природата у младите хора.

Facebook
Twitter
Email

Сподели:

Facebook
Twitter
Email

Свързани публикации