Забележителен успех в конкурс по превод

Поредни ярки успехи за ученици на ФЕГ „Антоан дьо Сент-Екзюпери“ и цели три призови места на националния конкурс по превод на художествена литература от френски език на името на Иван Иванов.

Конкурсът се организира ежегодно от ІV ЕГ „Фредерик Жолио-Кюри“ – гр. Варна с подкрепата на Сдружението на преводачите в България, издателство „Колибри“, Френския институт в България, Университетската агенция на Франкофонията, община Варна и Асоциацията на преподавателите по и на френски език в България. А от две години е част от състезанията от календара на МОН. Провежда се в две категории – поезия и проза.

Всяка година конкуренцията става все по-оспорвана. Сред 176 ученици от 13 училища в страната, учениците от ФЕГ се представиха блестящо.

В категория „Поезия“ журито присъди II място на Димана Ранделова, ученичка от 11-б клас за превод на поемата “La fillette et le poème“ от Морис Карем.

Отличените в категория „Проза“ са II място за Гергана Петрова, ученичка от 12-г клас и III място за Габриела Петкова от 11-а клас за превод на откъс от художествен текст.

Поздравления и за техните преподаватели Силвия Маринова и Гергана Душилова.

Педагогическият екип и ръководството на ФЕГ с изключителна гордост и голямо вълнение поздравяват победителите в конкурса и им желаят още големи успехи в нови франкофонски предизвикателства.

Ето и видео от тържественото награждаване:

 

Facebook
Twitter
Email

Сподели:

Facebook
Twitter
Email

Свързани публикации