Интересни факти от Европа

  1. Най-малката държава

Княжество Сийленд е най-малката държава в света. Тя има цели 5 обитателя и е разположена на 550 кв.м. площ. Може да звучи невероятно, но тя има конституция, герб, знаме и валута…

 

  1. Химн без текст

Именно „Кралският марш“ на Испания е химнът, който близо 270 години е бил ощетен откъм мъдри слова и националисти, пеещи гордо за своята история… А, вие чувате ли музиката?!

 

  1. Армия от 12 души

Сан Марино е държавата с най-малката армия в света – едва 12 души… Войници, смело напред!

  1. ALL-IN = Фарьорски острови

Една пиянска вечер при игра на покер датският крал печели от норвежкия крал Фарьорските острови, които са владения на Дания до ден днешен… А вие можете ли да играете покер?

  1. Улица 31 см.

Германците имат честта да се разхождат по най-тясната улица в света. Тя се намира в град Ройтлинген и е широка едва 31 см. Преди да се прочуе с минималистичните си размери, празното пространство е било оставено нарочно, за да се избегне рискът при пожар огънят да се прехвърли от едната сграда към другата.

  1. 8 съседки

Австрийците определено не могат да се оплачат, че им липсват съседи. Милата им родина граничи с цели 8 държави – Чехия, Словакия, Унгария, Словения, Италия, Швейцария, Лихтенщайн и Германия.

  1. Българин да се наричам първа радост е за мене…

Българската армия е единствената въоръжена сила в света, която никога не е губила бойно знаме, въпреки че е участвала във всички войни. Страната ни е от малкото, които никога не са имали роби…

  1. Неутрални президенти

Швейцарците остават неутрални и през двете световни войни, но затова пък избират президент всяка година…А вие готови ли сте избори?

 

 

Facebook
Twitter
Email

Сподели:

Facebook
Twitter
Email

Свързани публикации