Библиотечно-информационна база

   На разположение на учениците ни е уютна библиотека с богат и непрекъснато подновяван книжен фонд на български, френски и английски език (речници и енциклопедии, класическа и модерна литература, помагала и справочници), снабдена и с модерна копирна техника. Освен консултации в читалнята е възможно и отдаване на книги за домашен прочит за срок от 15 дни.

   На компютрите в библиотеката, в залата за мултимедия и в двете зали, оборудвани за специализирано обучение по ИКТ, за възпитаниците ни е достъпна непрекъсната и безплатна интернет връзка и условия да подготвят свои учебни презентации с помощта на различни програми.

   Училището предоставя на учениците богати възможности, както да се подготвят за учебната работа, така и да използват пълноценно свободното си време и да развиват интересите и предпочитанията си, а на учителите – отлични условия да интегрират възможностите на новите технологии и да предлагат модерно и атрактивно за младите хора обучение.

Спортен комплекс

     Нашето училище разполага с богат и модерно оборудван спортен комплекс на 2 етажа, който е истински оазис на фона на намаляващите места за любителски занимания със спорт в цялата страна.

     Учениците ни имат възможността в рамките на повишен брой учебни часове по физическо възпитание и спорт да поддържат отлична физическа форма и ако желаят, да се занимават допълнително в избрани от тях области, като се включат в училищните отбори по тенис на маса, волейбол, баскетбол, в мажоретния състав или в трупата по народни танци.

   Спортният комплекс на гимназията е уникален за града ни и включва:

      – закрит плувен басейн с размери 16,60/ 9 метра, в който за безопасността и обучението на учениците се грижи екип от преподавател по плуване и професионален спасител;
      – зала за волейбол и баскетбол с размери 27/ 16 метра с аспиратори за охлаждане и пречистване на въздуха;
      – 2 фитнес зали (мъжка и дамска), оборудвани с подходящи за пола и възрастта на учениците уреди: степери, ски-тренажори, велоергометри, гребен тренажор, крос-тренажор, комбинирани уреди за натоварване, лежанки, постове, пътеки и др.;
      – покрито пространство с пълно оборудване за тенис на маса;
      – открити спортни площадки за футбол, баскетбол, волейбол, тенис на корт;
      – 80-метрова лекоатлетическа писта с 4 коридора;

      Комплексът разполага със съблекални и бани с течаща топла вода на всеки етаж. Помещенията за игра са добре осветлени и отоплени, снабдени са с необходимата озвучителна техника.