Награда в национален конкурс за абстрактно изкуство и живопис

През месец ноември 2023 година ученици от VIII, IX и X клас във Френска езикова гимназия под ръководството на своя преподавател по изобразително изкуство г-жа Невена Васева, взеха участие в национален конкурс за абстрактно изкуство и живопис ,,Лора Янева“, организиран от РУО гр. Бургас, Община Средец, ОДК-Средец, осъществен с подкрепата на семейството на Лора Янева.

Конкурсът е в памет на талантливата бургаска художничка и цели да подкрепи младите таланти.  Творбите се оценяват от жури, съставено от семейството на Лора Янева, художници и представители на РУО гр. Бургас, ОДК-Средец и Община Средец.

В конкурса се включиха 2100 участници. Журито присъди награди за I-во, II-ро и III-то място в пет възрастови групи.

Борислава Петрова Витларова от Х-е клас е отличена с диплом за III-то място в IV-та възрастова група, за което получи и предметна награда. Останалите участници от гимназията взеха грамоти за участие.

Рисунката на Борислава е вдъхновена от прекрасните творби на Лора Янева и недвусмислено разкрива нейния неповторим талант.

Един интересен и живописен свят, показващ красивите творби на Лора Янева, представени чрез усещането и въображението на Борислава Витларова от Х-е клас

 

Гордеем се с теб, Борислава! 

Пожелаваме на нашите ученици още много бъдещи успехи!

 

Facebook
Twitter
Email

Сподели:

Facebook
Twitter
Email

Свързани публикации