НАПЪТ КЪМ ЗДРАВОСЛОВНОТО ХРАНЕНЕ С ЕВРОСАНДВИЧИТЕ НИ

eTwinning sandwich

 

Пътешествието eTwinning в нашата гимназия продължава и през 2021/2022 учебна.

Учениците от 8б клас  под ръководството на г-жа Ели Дечева, техен класен ръководител и учител по френски език, работят в сътрудничество с ученици – французи и франкофони – в общ европейски проект по програма eTwinning, част от Еразъм+, носещ апетитното име „Напът към здравословното хранене чрез нашите евросандвичи“. През настоящата учебна година наши партньори са ученици от Франция, от Гърция и от Португалия, като училищата-участници са общо 5.

Учениците работят по създаване на книжка с рецепти за бързо, но и здравословно хранене – сандвичи, които е необходимо да съответстват както на принципите на здравословното и балансирано хранене, така и да бъдат разпределени в категории, според доминиращите предпочитания: класически сандвич  с месо или с риба, веган и вегетариански сандвичи.

Ведно с кулинарните задачи, учениците имат възможността да изявят своята креативност и да практикуват знанията си по френски език като представят себе си, училището и града си, участват в анкети и създават такива, коментират получените резултати. Своята позитивност и естетика, участниците в проекта надграждат като създават предложения за лого на проекта, създават поздравителни картички – физически и виртуални – по повод на Коледно-новогодишните празници и Великден. Както всяка година нашите позитивни пожелания достигат и радват европейските ни партньори.

Сред основните цели на проекта могат да се откроят следните, в няколко направления:

  • Повишаване на мотивацията за учене и за изучаване на френски език чрез осъществяване на реален проект и в сътрудничество с европейски училища
  • Комуникация на френски език
  • Развиване на дигиталните компетентности на учениците
  • Стремеж към безопасно сърфиране в Интернет пространството и уважаване на авторските права
  • Запознаване с принципите на здравословното и балансирано хранене
  • Стимулиране на креативността и естетическия усет у тийнейджърите
  • Акцент върху европейските ценности и върху толерантното отношение към чуждите култури и към различното мнение и идентичност.

 

Ако искате да научите повече за нашата работа и постижения, моля посетете блога на проекта: https://missionetwinning.blogspot.com/

 

 

Facebook
Twitter
Email

Сподели:

Facebook
Twitter
Email

Свързани публикации