Национални и европейски отличия на нашите ученици в ETWINNING проекти

Две поредни учебни години ученици от 8б класове с ръководител Ели Дечева работиха в активно сътрудничество с техни връстници от Франция, Белгия, Гърция, Чехия и Испания по съвместни проекти, основаващи се на партньорство, приятелство, толерантност и неизменно в духа на европейските и човешки ценности. И двата проекта бяха отличени с Национален знак за качество, както и с Европейски знак за качество.

 

През учебната 2018-2019 година ученици от 8б (настоящ 10б) клас работиха по проекта „Да поговорим за Европа“. В съвместната им работа с ученици от Франция, Белгия, Гърция, Чехия и Испания създадоха кулинарен наръчник с рецепти с типично за всяка държава тристепенно меню, различно за всеки сезон. Пресъздадоха и историята на Европейския съюз в кратък съвместен звуков документ. Всеки участник реализира видео, в което сподели представата си за бъдещето на Европа. Всички дейности бяха замислени и изпълнени изцяло на френски език с много силен акцент върху дигиталните умения на учениците. Учениците рисуваха, изпращаха и получаваха картички и подаръци за двата големи празника – Коледа и Великден, както и споделяха време във видеосрещи със свои връстници от страните-участнички в проекта. И горди сме да отбележим, че в конкурса за лого на проекта победител стана българско предложение с автор Александър Генчев. Едно незабравимо и вдъхновяващо Etwinning приключение.

 

Щафетата поеха през 2019-2020 учебна година учениците от 8б (настоящ 9б) клас, които с много жар и вдъхновение участваха в проекта „Приятелството, както любовта, минава през стомаха“. През цялата учебна година те си партнираха с ученици от Франция, Гърция, Белгия и Чехия. Основната цел на проекта отново беше взаимното опознаване, но този път бяха обединени и от желанието да се противопоставят на кибернасилието между съученици. Учениците от петте държави изработиха илюстрирана книжка с авторски поеми на тема „Кибертормозът“, представиха регионите и училищата си, образователната система на страната си, както и местните традиции за Бъдни вечер, Коледа и Великден. Учениците представиха в различен формат традиционните български ястия за тези празници като споделиха рецептите им. И отново всички дейности бяха замислени и изпълнени изцяло на френски език с особен акцент върху дигиталните умения на учениците. Учениците рисуваха, изпращаха и получаваха картички за двата големи празника – Коледа и Великден, както и споделяха време във видеосрещи със свои връстници от страните-участнички в проекта. И отново с гордост споделяме, че в конкурса за лого на проекта победител стана българско предложение с автор Драгомира Ганчева. Поредното незабравимо и вдъхновяващо Etwinning приключение.

До следващата ни среща в Etwinning!

Facebook
Twitter
Email

Сподели:

Facebook
Twitter
Email

Свързани публикации