„ОТ ТРАДИЦИИТЕ ДО ЕКОДЕЙСТВИЯТА“ МИСИЯТА НА КЛУБ „МИСИЯ e-TWINNING“

Клубът „Мисия eTwinning“ е възможност за много ученици да подобрят и упражнят знанията си по френски език, докато едновременно с това е и отворена врата към нови знания за културата на различните държави от проекта.

Тази година успяхме да се справим с проекта От традициите към екодействията,  международен проект с партньорството на ученици от България, Франция, Гърция, Португалия и Швеция, който ни показа приликите и различията между всички 5 държави.  Съставихме мултинационални и екипи, всеки от които създаде хореография на мултинационален танц, с мотиви от фолклорните танци на страните, участници в проекта. Обменихме идеи и практики за пикник сред природата, помислихме върху личния ни принос за една по-чиста планета и за отговорно поведение към живата и неживата природа, когато сме там, след природата. В екип с партньорите ни създадохме афиш, съдържащ правила за спазване сред природата.

Учениците от 9 и 10 клас, заедно с госпожа Ели Дечева, имаха и възможността да разговарят с партньорите ни от Франция нееднократно.

Имахме също така възможността да си разменим пожелания за празниците, показвайки благодарност и любов, към всички ученици и учители, които са част от проекта.

Успяхме да покажем и някои части от нашата култура и традиции. С помощта на учителите по физическо възпитание и спорт, госпожа Петя Николова и госпожа Галя Булкина, успяхме да научим и покажем “Ганкино хоро” на учениците от останалите страни, както и да подтикнем европейските ни партньори да опитат да го изиграят. А ние пък успяхме да видим и научим танците на  Португалия и на Франция.

Европейският проект e-Twinning е едно страхотно занимание за французи и франкофони от цяла Европа, което предлага ненапрягаща работа в спокойна среда заедно със страхотни хора.

Заедно покрихме и тазгодишните теми и идеи на проекта за поредна година! Още в началото на есенните дни обсъдихме плана за годината и стъпка по стъпка стигнахме до края му – едно прекрасно приключение през цялата година!

 

За повече информация, посете нашия блог:

https://destraditonsauxecogestes.blogspot.com/

 

Facebook
Twitter
Email

Сподели:

Facebook
Twitter
Email

Свързани публикации