Посещение на Н. П. Алексиос Мариос Либеропулос – посланик на Република Гърция в България

На 6 април 2023г. Негово Превъзходителство посланика на Гърция Алексиос Мариос Либеропулос, член на Групата на посланиците франкофони, посети ФЕГ „Антоан дьо Сент-Екзюпери“ и се срещна с учениците от ХI клас. Посещението бе част от инициативата „Франкофонията във Вашето училище“, организиранo по случай 30 години от присъединяването на страната ни като пълноправен член на Международната организация на Франкофонията. Н.П. Алексиос Мариос Либеропулос разговаря с учениците за значението на френския език в Европа и разпространението на франкофонските ценности и идеи.

Учениците имаха много въпроси към госта относно неговия професионален път, любовта му към френския език, впечатленията му от България. На свой ред те споделиха причините да учат езика, който са избрали, както и бъдещите си планове за реализация. Запознаха го с връзката на Пловдив с френския език, разказаха и за дейностите, които се организират ежегодно в гимназията по случай Деня на Франкофонията.

В края на срещата Негово Превъзходителство благодари на учениците за приятната атмосфера и активното им участие в разговора.

#MoisDeLaFrancophonie

#francophoniesenbulgarie

 

Facebook
Twitter
Email

Сподели:

Facebook
Twitter
Email

Свързани публикации