Предизвикателството да четеш на френски език

За поредна година ученици от ФЕГ „Антоан дьо Сент- Екзюпери“ взеха участие в състезанието Défi lecture (Предизвикателство за четене),  организирано от Френския културен институт.

На 20 март – Международният ден на Франкофонията, нашият отбор /Максим Линков – IX-в, Анна Трифонова – X-а, Никол Пенева – X-б и Даниел Кацаров – X-д/, под ръководството на г-жа Кристина Кирякова, се включи в оспорвано съперничество с отборите на 14 гимназии с изучаване на френски език от цялата страна.

В продължение на месеци учениците се подготвяха да отговарят на въпроси върху книга, предоставена на училищата, заявили желание за участие. Тази година това беше криминалният роман „Алис“ на Давид Моате. Предизвикателството беше под формата на викторина, в която беше награден най-бързия отбор с най-добро разбиране на невероятната история на Сам, Арно и Алекс, блестящи младежи, които са подвластни на магията на мистериозната Алис. Романът засяга така актуалната тема за изкуствения интелект, което направи четенето му вълнуващо и лесно.

Поздравления за учениците, които положиха много усилия да се подготвят, показаха самообладание и борбен дух на състезанието и най-важното – забавляваха се и се вълнуваха на френски език!

Facebook
Twitter
Email

Сподели:

Facebook
Twitter
Email

Свързани публикации