Приветствие на директора по случай първия учебен ден

Мариела Николова

 

Уважаеми колеги, уважаеми ученици, уважаеми родители,

Отново е 15 септември, ден, събиращ в едно силни емоции и огромна общност от хора – малки, по-големи или вече пораснали, които здраво са свързани с обща кауза помежду си – образованието, което е най-важният фактор за стабилното бъдеще на поколения напред.

На прага сме на поредната нова учебна година –  каква ще е тя едва ли някой може да се наеме да прогнозира, защото въпросите са много, отговорите се променят постоянно. Именно в това динамично време – време за размисъл, време за преосмисляне на посоките и ценностите, време за градеж – училището е натоварено с една от най-отговорните задачи за обществото – да съхрани традициите на българското образованието и да развие уменията на децата за предизвикателствата на съвременността.

Уважаеми колеги,

Вярвам в желанието ви да инвестирате времето, енергията, знанията и идеите си в класните стаи на нашето училище. Вярвам във вашия висок професионализъм, искреност и отговорност към всички ученици. Вярвам в силата ви да създавате личности, лидери на новото време.

Нека любовта ви към учителстването бъде вашата суперсила и през тази учебна година!

Уважаеми ученици,

Вярвам във вашата силна мотивация всеки ден да научавате по нещо ново и различно и да разширявате хоризонта на очакванията си. Вярвам в потенциала ви да си поставяте високи цели, които да преследвате. Знам, че за осъществяването на тези цели, до вас винаги ще стоят вашите учители.

Нека принадлежността ви към Френската гимназия бъде вашата суперсила, която да ви носи самочувствието за получено качествено образование и активна гражданска позиция.

Уважаеми родители,

Вярвам в желанието ви за истинско и пълноценно сътрудничество в името на успеха на вашите деца. Вярвам в доверието, което имате към институцията, наречена училище.

Нека заедно да преминем през тази непредвидима учебна година, за да покажем, че сме силни.

 

Уважаеми колеги, уважаеми ученици, уважаеми родители

Днешният ден носи и една друга символика за нашето училище – всъщност първият звънец във Френска езикова гимназия „Антоан дьо Сент-Екзюпери“  зазвънява точно преди 30 години – на 16 септември 1991 год. С енергията на младостта то върви уверено напред, в непрекъснат диалог с времето. Нека помним, че всички поколения – минали и настоящи, пишем историята на Френска езикова гимназия и го превръщаме в училище със съвременна европейска визия!

 

Честит празник! 

 

Facebook
Twitter
Email

Сподели:

Facebook
Twitter
Email

Свързани публикации