Първо вътрешноучилищно състезание по математика във ФЕГ

На 29 март във Френска езикова гимназия се проведе първото вътрешноучилищно състезание по математика. В него участваха отбори от почти всички паралелки от IX и X клас. 35 ентусиазирани ученици премериха силите си в два кръга, решени да докажат своите умения и да се потопят в света на математиката.

Първият кръг изправи участниците пред предизвикателството да решат кръстословица, в която те трябваше да открият 55 математически термина. Във втория кръг отборите  решаваха 3 логически задачи, изискващи наблюдателност, креативност и екипна работа.

Всички участници показаха висока мотивация и желание за победа. Те получиха грамоти за участие, вкусни бонбони и специално изготвени тематични математически късметчета. Мислите, които откриха в тях, им разкриха различни аспекти на силата и красотата на математиката.

Първите три отбора взеха грамоти и предметни награди.

След оспорвана борба, първото място спечели отборът на Х-г класВасил Цветков, Георги Апостолов и Емил Лабаш. Освен, че изпитаха радостта от победата, те бяха изключително приятно изненадани и от ръчно направените математически купички, които получиха. С много желание и ентусиазъм сувенирите бяха изработени от Деница Тренчева, Ивана-Мария Иванова и Йоана Тараторова от Х-е клас в часовете по занимания по интереси в клуб „Цветна палитра“.  Победителите бяха искрено изненадани и трогнати от жеста на своите връстници, които лично им ги подариха и ги оставиха без думи.

Състезанието се превърна в истински празник на математиката, в който учениците се забавляваха и учиха. Радваме се, че запалихме искрата на математическия дух в тях и им дадохме възможност да повярват в  своя потенциал. Всички се убедиха, че математиката може да бъде не само трудна, но и полезна и забавна.

Facebook
Twitter
Email

Сподели:

Facebook
Twitter
Email

Свързани публикации