Талантите на ФЕГ във вътрешноучилищен конкурс за песен и рисунка

През първия учебен срок ЕКК „Изкуства“ във Френска езикова гимназия „Антоан дьо Сент-Екзюпери“ обяви вътрешноучилищен конкурс за създаване на песен и рисунка на тема „Творци и мечтатели на нашето време“.  Крайният срок за представяне на творбите беше 29-ти февруари.

Представените рисунки са на ученици от 8, 9 и 10 клас.

Участниците бяха разпределени в две групи. Първа група включваше ученици от 8 и 9 клас, а втора – от 10 клас.

Журито присъди в I-ва възрастова група I-во място на Александра Димитрова от 8ж, II-ро място – на Анелия Зънгарова от 8з, III-то място – на Теди Попова от 8ж.

Във II-ра възрастова група са отличени с I-во място Весела Анигностиева от 10б, с II-ро място – Анна Трифонова от 10а и с III-то място – Виктория Кирова от 10д.

Учениците, отличени с почетните места, бяха наградени с грамота за съответното място и предметни награди -– материали за рисуване. Останалите ученици получиха грамоти за участие.

Музикалното присъствие в конкурса е представено от Румен Лазаров от 9б клас. Той е барабанист на гръндж групата Stereo Dive, която добива все повече популярност в радио ефира. Песента, с която участва е авторска и се казва „Сива Сутрин“.

За своето участие Румен получава грамота и възможност за запис на видео клип на песен по избор.

Песента можете да чуете тук: линк

Изкуството е път към един необикновен и интересен свят, който носи вълшебство. То е сила и енергия, изцяло родени от креативността и въображението.

Развивайте таланта си, създавайте изкуство и продължавайте да ни радвате с успехи!

Facebook
Twitter
Email

Сподели:

Facebook
Twitter
Email

Свързани публикации