Участие във Форум „Младите хора и Европа: #ИзползвайГласаСи”

Младшите посланици на Френска Езикова гимназия  “Антоан дьо Сент-Екзюпери“, гр, Пловдив участваха активно във форум „Младите хора и Европа: #ИзползвайГласаСи“, проведен на 08.04.2024г. в Народното събрание, организиран  от бюрото на ЕП в България, под патронажа на Комисията по въпросите на ЕС, Шенгенското пространство  и Еврозоната.

Във форума се включиха 160 ученици от училищата посланици на ЕП в България. Събитието бе предназначено за младите хора, които придобиват право да участват за първи път в избори. Те имаха възможност да се срещнат с четирима български евродепутати, представители на различни политически семейства и български народни представители.

Участието на младите хора в демократичните процеси, климатичните промени, използването на изкуствения интелект,  регулациите в ЕС, това бяха част от темите, по които младежите дебатираха с евродепутатите: Андрей Ковачев , Атидже Алиева-Вели, Петър Витанов, Ангел Джамбазки.

Младшите посланици имаха възможност да участват и в практически работилници.

Събитието завърши с дискусия за гражданското участие на младите хора в България и ЕС и  народните представители – Деница Симеонова и Кристиан Вигенин.

Facebook
Twitter
Email

Сподели:

Facebook
Twitter
Email

Свързани публикации