Участие в заключителна среща в националното ученическо състезание „Европа е моят дом-нека го поддържаме чист и зелен“ и в студентска научна конференция “Гласът на младите-енергия за Европа“

 

На 12 и 13 май.2022г. в град София се състоя награждаването на участниците в националното ученическо състезание „Европа е моят дом-нека го поддържаме чист и зелен“ по проект „Ресурсен център Европа – нов подход в преподаването и ученето за Европейския съюз в училище“, който се реализира от катедра „Европеистика“ при Софийски университет „Св. Климент Охридски“ в партньорство с Национално сдружение на българските Европейски клубове – NABEC, по програмата на Европейския съюз „Еразъм+“, дейности „Жан Моне“. В състезанието участваха повече от 100 ученици от цялата страна.

Ученичката Евгения Генчева от 11е клас получи грамота и предметна награда в категория изготвяне на плакат, а  Калина Кунчева от 12 д клас получи грамота и специална награда за изработване на клип, който може да бъде видян на следния линк.

https://youtu.be/ptwI8N9A8yY

 

Ръководителят на училищния Европейски клуб, г-жа Донка Алексиева бе удостоена с грамота за принос в устойчивото сътрудничество университет-средно училище, за засилване интереса към европейските въпроси.

На 13.05.22г. в Аулата на Софийски университет “Св. Климент Охридски“,  участниците с първа и специална награди, представиха своите творби пред студентите от специалност „Европеистика“, випуск “Антоан дьо Сент-Екзюпери“, които презентираха и свои доклади.

 

Facebook
Twitter
Email

Сподели:

Facebook
Twitter
Email

Свързани публикации