Участие на младшите и старши посланици от Френска езикова гимназия „Антоан дьо Сент-Екзюпери“ в регионална среща на училища – посланици на Европейския парламент.

На 22 февруари 2024 г. в Пловдив се проведе регионална среща на училища – посланици на Европейския парламент.

Над 160 ученици и учители от 18 училища посланици от 10 населени места от участваха в игри, творчески работилници и дискусии, научиха повече за институциите на Европейския съюз и предстоящите европейски избори и представиха своята позиция по важни за тях европейски теми. Домакин на събитието в Пловдив бе Средно училище „Любен Каравелов“.

Част от програмата бе подготвена и представена от младши посланиците от Френска езикова гимназия „Антоан дьо Сент-Екзюпери“, те бяха модератори на дискусии по казуси по теми, свързани с европейците ценности и правата на гражданите.

Участниците в събитието научиха повече за европейските избори и имаха възможност да проверят знанията си по ключови въпроси, свързани с Европейския парламент, ролята на евродепутатите и предстоящия вот, както и по приоритетни теми и предизвикателства в Европейския съюз.

Facebook
Twitter
Email

Сподели:

Facebook
Twitter
Email

Свързани публикации