Участие на младшите и старши посланици на Френска езикова гимназия „ Антоан дьо Сент-Екзюпери“ в регионална среща на Училищата посланици в България

 

На 13.01.2023г. старши и младши посланици на Френска езикова гимназия „ Антоан дьо Сент-Екзюпери“ участваха в регионална среща на Училищата посланици на ЕП. Инициативата бе организирана от Бюрото на ЕП в София и в нея участваха 16 училища от Южна България, които имаха възможност да представят екипа си по запомнящ се начин.

Учениците  участваха в четири групи, като младши посланици на Френска езикова гимназия – Евгения Генчева, Радина Минкова и Симона Зашева – моделираха групата за работа по казуси, свързани с правата на европейските граждани, обсъждането провокира оживен дебат.

Срещата продължи с дискусия с евродепутата Андрей Ковачев по назряващите проблеми с криптовалутите, войната в Украйна, състоянието и нивото на киберсигурност, темата за влизането на страната ни в Шенген и други актуални обществено-политически въпроси.

Срещата е стимул за по-тясно сътрудничество между училищата посланици в страната чрез възможност за запознанство и обмен.

 

 

 

Facebook
Twitter
Email

Сподели:

Facebook
Twitter
Email

Свързани публикации