Участие на наши ученици в националния кръг на Националната олимпиада по френски език

Възпитаници на нашата гимназия взеха участие в националния кръг на Националната олимпиада по френски език. Събитието се проведе на 15-16.03.2024 г. в гр. Бургас, а домакин беше ПГРЕ „Г. С. Раковски“.
Таня Стоянов – VIII-a, Филип Пампоров – VIII-б, Матей Кънчев – VIII-в, Максим Линков – IX-в , Стилиана Стоянова – XI-a и Славена Георгиева – XII-г, придружени от г-жа Кристина Кирякова, се състезаваха с близо 120
ученици от цялата страна и показаха своите знания и любов към езика на Молиер.

Участието в олимпиадата беше само част от емоциите, които нашите ученици преживяха. Пътуването с влак се превърна в истинско приключение, по време на което децата играха, смяха се и споделяха опит. Морският град ги посрещна с лек дъжд, но в състезателния ден слънцето беше щедро и след приключване на олимпиадата те успяха да се насладят на морския град. Разходиха  се по красивите му улици, които единодушно оприличиха на Пловдив; погледаха морето, което, макар и все още студено, развълнува детските им сърца; посетиха Природонаучния музей, който е единствен в района на Югоизточното Черноморие.

Пътуването към дома бе наситено с меланхолия, защото никой не искаше това приключение да свършва!

Пожелаваме на нашите олимпийци успех и сме сигурни, че догодина групата ще бъде още по-голяма, за да бъде преживяването още по-незабравимо!

Facebook
Twitter
Email

Сподели:

Facebook
Twitter
Email

Свързани публикации