Ученици от Френска езикова гимназия „ Антоан дьо Сент-Екзюпери“ представиха България в Европейския парламент в Страсбург

 

На 15.12. 2022г. учениците Радина Минкова от 11е клас, Евгения Генчева от 12 е клас и ръководителят на училищния европейски клуб г-жа Донка Алексиева участваха в младежки семинар посветен на наградата „Сахаров“ с представители на 28 европейски държави. Те имаха възможност да наблюдават и официалната церемония за връчването на наградата „Сахаров“ за свобода на мисълта и отстояване на правата на човека.

Тази година тя бе присъдена на украинския народ на официално пленарно заседание на ЕП в Страсбург.

Френска езикова гимназия като училище посланик на Европейския парламент  от 2018г. бе наградена от бюрото на ЕП в София да участва в това събитие поради отличното представяне на гимназията в Програмата за училища посланици и челно място в класирането въз основа на дейността на Програмата за миналата година.

 

Посещението на учениците от  Френска езикова гимназия „Антоан дьо Сент-Екзюпери“, които представиха България в Европейския парламент в Страсбург, бе отразено в медиите.

https://podtepeto.com/bulgaria/ucheniczi-ot-frenskata-gimnaziya-s-nagrada-ot-evroparlamenta/

 

 

Facebook
Twitter
Email

Сподели:

Facebook
Twitter
Email

Свързани публикации