Училище за родители

За Френска езикова гимназия „Антоан дьо Сент-Екзюпери“ активното и ползотворно взаимодействие с родителската общност е ценност, с която се гордеем. Нашата цел е да развиваме това сътручничество и да оказваме подкрепа и съдействие на родителя, който може да открие на тази страница различни материали. Те носят информация, която да подпомогне развитието на нови умения, компетентности и гледни точки. Някои от материалите са насочващи към „новата реалност“ на учениците.

Радваме се, че помагаме.

Кратък наръчник: „Как да бъдем осъзнати родители по време на карантина?“

Всяка трудна ситуация, крие в себе си шанс за промяна към по-добро, защото това което всъщност ни помага да израснем като хора не са щастливите моменти, а трудностите,
които трябва да преодолеем.
Пандемията предизвика неочаквана криза във всички нива на живот и внезапно промени ежедневието на хората. Чувството за внезапна загуба на сигурност носи след себе си отрицание, гняв, страх, паника и дори скръб. Тези чувства ще ни владеят с различен интензитет и …. (свали целият наръчник)

Брошура за родители, свързана с кибертормоза.

Вашата роля, уважаеми родители, е от изключително значение – както като модел на поведение за децата си, така и като хора, които могат първи да усетят, че се случва нещо нередно с децата им, и могат и да потърсят и да дадат навременна и подходяща помощ.
Особено важна е ролята ви срещу кибертормоза. Дали и колко време детето ви ще седи пред компютъра и дали ще използва интернет, дали на компютъра ще има инсталиран филтър за …. (свали цялата брошура)

Как да разговаряме с тийнейджърите?

Едни от най-неправилните решения, които се вземат през живота на човека, са по
време на пубертета. Пътят на тийнейджъра е осеян с опасности и създаването на умения за разговори с тийнейджърите от страна на родителите ще понижи нивото на риска. 

(свали цялата брошура)

Брошура за родители, свързана с алкохола.

Днес, при наличието на толкова много наркотици, вие може да се учудите „Защо ни е брошура, която да помага на децата ни да избягват алкохола?“.
Алкохолът е психоактивно вещество, както кокаина и марихуаната. Същевременно употребата на алкохол под 18-годишна възраст е незаконна.
Употребата на алкохол е и опасна. Деца, които пият, рискуват …. (свали цялата брошура)