ФЕГ „Антоан дьо Сент-Екзюпери“ получи почетния знак „eTwinning училище“ 2021-2022

Този знак се присъжда на училища, показали  ангажираност и отдаденост към ценностите на eTwinning.  Повече за мисията на eTwinning училищата може да прочетете https://www.etwinning.net/files/etwinningschool/etwinning_school_mission.pdf

А eTwinning е общност на училищата в Европа, предлагаща платформа, в която те да си сътрудничат, да общуват, да разработват съвместни проекти посредством Информационни и комуникационни технологии.

Припомняме, че последните ни отличени проекти, както с Национален знак за качество, така и с Европейски знак за качество са:

« Lamitié, comme lamour, passe par lestomac » /“Приятелството, както и любовта, минава през стомаха“/

« Et si on parlait d’Europe » /“Да поговорим за Европа“/

“One train for Europe” /“Един влак за Европа“/

 „Spot on: Europeans on stage” („В светлината на прожектора: Европейци на сцената”)

През настоящата учебна година училището ни си партнира с училища от Франция, Португалия, Италия и Гърция в съвместния eTwinning проект « Voyage virtuel en Europe » /“Виртуално пътешествие из Европа“/. В него участват ученици от 8б клас под ръководството на г-жа Ели Дечева.

Повече информация за eTwinning  проектите, по които сме работили и за тези, по които  работим, можете да откриете на  https://feg-exupery.com/?l=bg&nav=mp

Информация за eTwinning  отличията ни: https://feg-exupery.com/?l=bg&nav=the_best

Поздравяваме целия екип на Френска езикова гимназия „Антоан дьо Сент-Екзюпери“, учениците и колегите, участници в eTwinning предизвикателствата за работата и постиженията.

Facebook
Twitter
Email

Сподели:

Facebook
Twitter
Email

Свързани публикации