ФЕГ изпраща випуск 2022

 

С цветя, сълзи и трогателни слова бе изпратен випуск 2022.

Учениците получиха и своя последен урок от учителките си по български език и литература Диана Леонтиева и Таня Иванова:

 1. Животът е труден, животът често е несправедлив, но с усмивка, с воля и вяра всичко може да се нареди!
 2. Една добра дума, един топъл поглед, една прегръдка, едно обещание и едно искрено признание помагат дори и след най-голямата издънка!
 3. Богатство е да общуваш, да споделяш, да чувстваш, да даваш, да окриляваш, да търсиш, да намираш. Важното е човек с човека да се среща и човек човека да чува.
 4. Смисълът на живота е в малките неща и в малките крачки – бавно, с търпение, с мисъл, без играчки-плачки и необмислени закачки да превръщате живота в чудо и изумление!
 5. Всяка пропаст, всеки остър връх, всяка лъкатушеща пътека са част от пътя. Но не кой да е път – а онзи към целта! Правият път или правилният! Въпрос на гледна точка!
 6. Уроците в училище свършиха – за житейските уроци правила и дневно разписание няма, планове също… Но житейските уроци стават по-лесни, когато уроците в училище са ви били смислени, а поуката – факт! Когато думите на учителя ти сякаш намират форма и смисъл.
 7. В живота си човек се ръководи от примери и авторитети. Намерете най-правилните!
 8. Думите са като разпилени пера – не ги пилейте безразсъдно, а добавяйте смисъл в тях!
 9. Дръжте на думите си – те са вашата визитна картичка! Думите показват увереност и характер! Думите показват кои сте, колко знаете, колко можете, как разрешавате шахматната игра на вашето ежедневие. Думите сте вие! Колкото повече думи знаете, толкова по-големи сте!
 10. Който вярва, ще се спаси… Вярата е опора за човек – дали религиозна, или вътрешна! Пазете способността си да вярвате! В чудеса, в сила, в идея, в любовта, в успеха на матурата, в себе си!
 11. Спомняйте си често – спомените правят човек значим! „Трохичките на живота“ – те ни пренасят през времето и показват нашата значимост. А спомените от ФЕГ – няма да забравите!
 12. Помнете паролата: „Ние от Френската в Пловдив!“ Тя отваря врати и стопява ледове!

Емоциите  в снимки:

 

Facebook
Twitter
Email

Сподели:

Facebook
Twitter
Email

Свързани публикации