1 ноември – Ден на народните будители

Снимка будители

              Уважаеми колеги, уважаеми родители, скъпи ученици,

 

1 ноември е празникът на събудената наша съвест, празникът, който показва дългия път, който сме извървели от невежеството на тъмните времена на робството към духовната свобода, за която сме мечтали.

1 ноември – това е нашият празник, уважаеми колеги, празник на всички нас, които вярват безусловно в мисията си – да бъдат „най-първата искра“ в осъзнаването на съвременните млади хора.

Нека на 1 ноември 2022 год. да помислим за това, че едва ли има друг език, в който метафората на събуждането да назовава мисията на народния водач.

Нека поне за миг да си спомним за високата цена, с която е заплатено правото ни да бъдем свободни и независими, както и имената и лицата на тези велики българи, които са се посветили на каузата, наречена България.

Нека да мислим в бъдеще време с надежда за едно по-смислено предстояще, основано на взаимност и вслушване помежду ни, на толерантност и търпение, на ясна посока и енергия да я следваме.

Нека на 1 ноември 2022 год. помислим за бъдещето на децата ни – наше задължение е да им даваме крила, да посеем семената на познанието, да им вдъхнем увереност и самочувствие, да им покажем, че смелостта и достойнството вървят ръка за ръка с обичта и уважението помежду ни.

Нека на 1 ноември 2022 год. си спомним онези знакови думи на Апостола: Кажи ти мойте  и аз твоите кривини, па да се поправим и всички да вървим наедно, за да си припомним правилната посоката, която е съхранила българския дух.

Нека заедно да спрем за миг, да помислим за смисъла на делниците ни и да вземем най-правилното решение за нашето бъдеще!  Защото ние сме заедно в тази трудна мисия, наречена „най-първата искра“!

 

Честит празник!

 

Facebook
Twitter
Email

Сподели:

Facebook
Twitter
Email

Свързани публикации