1 ноември – Ден на народните будители

ФЕГ - блог снимка

 

1 ноември – празник на духовността, посветен на делото на българските просветители, книжовници, революционери и будители на възраждащия се национален дух и стремеж към образование и книжовност

Честван за първи път на 1 ноември 1909 год. в Пловдив.

Снимка будители

            Уважаеми колеги, уважаеми родители, скъпи ученици,

            Нека на 1 ноември 2021 год. с надежда за едно по-смислено бъдеще, основано на взаимност и вслушване помежду ни, на толерантност и търпение, на ясна посока и енергия да я следваме, да помислим за това, че едва ли има друг език, в който метафората на събуждането назовава мисията на народния водач и поне за миг да си спомним за високата цена, с която е заплатено правото ни да бъдем свободни и независими, както и имената и лицата на тези велики българи, които са се посветили на каузата, наречена България.

            Нека на 1 ноември 2021 год. помислим за бъдещето на децата ни – наше задължение е да не пречупваме надеждите им, да посеем семената на познанието, да им дадем крилете на знанията и да им покажем, че смелостта и достойнството вървят ръка за ръка с обичта и уважението помежду ни.

            Нека на 1 ноември 2021 год. си спомним думите на Апостола: Кажи ти мойте  и аз твоите кривини, па да се поправим и всички да вървим наедно“, за да си припомним посоката, която е съхранила българския дух.

 Честит празник!

 

Презентация, изготвена от участниците в клуб „Магията на словото“ с ръководител г-жа Цвета Иванова.

 

 

Facebook
Twitter
Email

Сподели:

Facebook
Twitter
Email

Свързани публикации