15 септември – празник на знанието, приятелството и споделеното щастие

Откриване ФЕГ 22-23

 

Традиционно в 10:00 ч. в двора на Френска езикова гимназия „Антоан дьо Сент-Екзюпери“ бе дадено началото на новата учебна година.

В своето тържествено слово госпожа Мариела Николова, директор на училището, подчерта важността на този ден – ден, който поставя едно ново начало, към което всички – и ученици, и учители, поемат с оптимизъм и големи надежди. На учениците пожела всеки ден да разширяват хоризонта на очакванията си и да си поставят високи цели, защото успешните хора са хора със силна мотивация. Да не забравят, че до тях винаги ще са техните учителите, които ще ги водят по безкрайните пътищата на познанието, за да ги превърнат в личности, лидери на новото време. В специално обръщение към родителите госпожа Николова подчерта, че вярва в желанието им за истинско и пълноценно сътрудничество в името на успеха на техните деца и в доверието, което имат към институцията, наречена училище.

Тържеството продължи с емоционален разказ на осмокласничката Мария за пътя й от решението да учи във Френската езикова гимназия до днешния първи учебен ден в мечтаното училище. Единадесетокласничката Димана пък бе подготвила специални думи за „добре дошли“ към осмокласниците, в които накратко им разказа какво им предстои като ги посъветва да усвоят две много важни умения – концентрация и мотивация.

С емблематичната песен на Joe Dassin – Les Champs-Élysées, изпята от Маги от 12 клас, завърши тържеството за откриването на новата 2022/2023 учебна година.

Първият звънец удари и 209 осмокласници прекрачиха за първи път прага на училището. На входа получиха символичен дар – малка фигурка на Айфеловата кула, спомен от първия учебен ден. Всички ученици се качиха в класните стаи за своя първи тържествен час на класа.

На добър час!

 

Facebook
Twitter
Email

Сподели:

Facebook
Twitter
Email

Свързани публикации