Френска езикова гимназия "Антоан дьо Сент Екзюпери " Ако искаш да построиш кораб, не започвай да караш хората да събират дъски, да разпределяш работата и да даваш заповеди. Вместо това ги научи да копнеят за огромното и безкрайно море." (Антоан дьо Сент-Екзюпери)
Френска езикова гимназия "Антоан дьо Сент Екзюпери
FR | BG | EN
"

  "
Свободни места за ученици към 29.04.2021г. за учебната 2020/2021 година по реда на чл.104, ал.1 и ал.2 на Наредба №10 от 01.09.2016 г.

Поредното признание


Nagrada Bilqna Gospodarska

Училищното ръководство и педагогическият екип на ФЕГ „Антоан дьо Сент-Екзюпери“ поздравяват г-жа Биляна Господарска за отличаването й с награда на РУО – Пловдив.
На 26.05.2021 г. на официална церемония Регионално управление на образованието раздаде своите годишни награди за постижения на педагогически специалисти и директори.
Отличията се връчват за доказан професионализъм и всеотдайност, за значими резултати в обучението, възпитанието и социализацията на децата. За първи път тази година номинации имаха право да излъчат не само педагози от гилдията, но също граждани, родители и обществени организации.
Г-жа Биляна Господарска, учител по английски език във ФЕГ, бе сред отличените четирима учители в гимназиален етап. На церемонията за връчване на наградите г-жа Господарска сподели: „Мисля си, че работата ни много прилича на тази на ювелирите - работим със скъпоценни камъни. Затова трябва да сме прецизни, търпеливи и пълни с любов.“ И призова учителите: „Колеги, високо сърцата!“
Пожелаваме на г-жа Господарска да продължава да работи с присъщите си висок дух и неизчерпаема енергия и да се радва на признателността и обичта на учениците си!

Лауреат на национален конкурс


Nagrada Stefani

Стефани Стефанова от XI з клас е носител на престижната втора награда от Националния конкурс с международно участие „Николай Лилиев”. Стефани е млад човек с проявен афинитет към литературата и писането. Често така тя изразява себе си. Към конкурса ученичката подхожда като към възможност да изрази позицията си по въпроса дали младите хора трябва да останат в България. Категоричността, с която Стефани аргументира своя избор, е отличителна черта на текста, впечатлил журито.
Ръководството и педагогическият екип на ФЕГ „Антоан дьо Сент-Екзюпери” поздравяват Стефани и ѝ пожелават здраве, творческо вдъхновение и думите ѝ винаги да намират верния път.

Последни новини

Дипломиране на випуск - 2021 г.
На тържествена церемония този понеделник, 21.06.2021г. , зрелостниците на Френска езикова гимназия „Антоан дьо Сент-Екзюпери“ получиха дипломите си за завършено средно образование.
Четирдесет и трима са отличниците на випуска, който е юбилеен за училището.
В емоционално слово директорът г-жа Мариела Николова се обърна към завършващите с пожеланието : „Най-важното е човек да притежава свобода на духа! Тук, в училище, са започнали да порастват онези невидими криле, които ще ви понесат напред и нагоре – посоките на вашето бъдеще. Колко ще са големи крилете ви зависи от вас! Не се примирявайте просто д...

Поздравителен адрес по случай 24 май
Поздравителен адрес по случай 24 май


...


Още новини
» Дипломиране на випуск - 2021 г.» Поздравителен адрес по случай 24 май» Информация относно епидемиологичната обстановка, свързана с Covid – 19» Честване на 9 май - "Ден на Европа" във Френска езикова гиманзия "Антоан дьо Сент-Екзюпери"» Участие на младшите посланици на ЕП от Френска езикова гимназия „Антоан дьо Сент-Екзюпери“ в онлайн издание на програма Евроскола» Информация относно епидемиологичната обстановка, свързана с Covid – 19» Информация относно епидемиологичната обстановка, свързана с Covid – 19» eTwinning отличие» Успех по време на пандемия» Информация относно епидемиологичната обстановка, свързана с Covid – 19» Информация относно епидемиологичната обстановка, свързана с Covid – 19» Информация относно епидемиологичната обстановка, свързана с Covid – 19   » Всички новини
Последно качено
"
Френска езикова гимназия "Антоан дьо-Сент Екзюпери"
© Всички права запазени - 2009 - 2021 г.