Френска езикова гимназия "Антоан дьо Сент Екзюпери " Ако искаш да построиш кораб, не започвай да караш хората да събират дъски, да разпределяш работата и да даваш заповеди. Вместо това ги научи да копнеят за огромното и безкрайно море." (Антоан дьо Сент-Екзюпери)
Френска езикова гимназия "Антоан дьо Сент Екзюпери
FR | BG | EN
"

  "
Международни проекти

9.

Ученици от 8б клас на Френска езикова гимназия "Антоан дьо Сент-Екзюпери" и тази година се впускат в ново предизвикателство. 

Проектът, по който ще работим, се казва "Виртуално пътешествие из Европа" и обединява ученици от 5 различни страни, обединени от желанието за партньорство, откривателство на нови култури и естествено ... общуване на френски език. В проекта участват ученици на възраст от 14 до 16 години от Франция, Гърция, България, Италия и Португалия.

Основна цел на проекта е откриване на красотата на страните и регионите, в които живеем чрез представяне на забележителностите, традиционните празници, кулинарните специалитети. Във фокуса на нашето внимание ще бъдат и великденските традиции в различните страни, участващи в проекта. 

Цели на проектната работа са също:

• развиване на междукултурния диалог
• развиване на умения за общуване
• разширяване на кръгозора и социо-културните умения посредством откриването на нови култури
• работа в дух на приятелство, толерантност и солидарност
• стимулиране на креативността на учениците
• повишаване на мотивацията на учениците чрез иновативни практики
• развиване на дигиталните умения
• акцент върху безопасното сърфиране в Интернет и спазване на нетикета.


Крайният продукт на проекта ще бъде създаване на виртуален сборник с пътеписи. 

Но дейностите съвсем не се изчерпват с тази задача. Ще създаваме видеа, афиши, ще изготвяме лого, ще провеждаме видеосрещи, ще си разменяме картички и подаръци.

И най-вече ... ще създаваме приятелства и спомени.

 

За повече информация, посетете нашия блог ТУК


8. Предизвикателството ETWINNING продължава - Проектът "L'AMITIÉ, COMME L'AMOUR, PASSE PAR L'ESTOMAC" ("ПРИЯТЕЛСТВОТО И ЛЮБОВТА МИНАВАТ ПРЕЗ СТОМАХА")

За поредна година ученици от 8б клас с ръководител госпожа Ели Дечева са част от международен проект по европейската програма ETWINNING. Тази учебна година (2019-2020) проектът" L'AMITIÉ, COMME L'AMOUR, PASSE PAR L'ESTOMAC" обединява над 70 ученици от България, Франция, Гърция, Белгия и Чехия и техните учители, които през цялата учебна година ще си партнират в няколко направления: европейски кулинарни традиции, творческо писане по темата за отхвърлянето в училище, празници и традиции. Проектът се осъществява изцяло на френски език в приятелска и отпускаща атмосфера, и в дух на толерантност.

След като се представиха и опознаха взаимно, учениците изработиха множество коледни картички и изпратиха своите коледни пожелания на връстниците си от партниращите училища.
Предстоят още много приятни дейности.

За повече информация относно работата по проекта и постиженията ни, посетете специалния блог на проекта L'AMITIÉ, COMME L'AMOUR, PASSE PAR L'ESTOMAC"


7. Проект eWalking

6. Проектът "Et si on parlait d'Europe" ("Да поговорим за Европа") - поредното Etwinning предизвикателство.

5. Проект 2017-2018 – “One train for Europe” /“Един влак за Европа“/

4. Втора ученическа мобилност по програма Еразъм+

3. Програма "Еразъм+"/ Сайт на проекта/ презентация към програмата/ Класирани за проекта/ Промяна на датите/ Транснационална среща по проект 1/ Първа ученическа мобилност по програма Еразъм+/ Втора транснационална среща по програма Еразъм+ / Трета ученическа мобилност по програма Еразъм+

2. Проектът “Je lis, tu lis….lisons ensemble!” („Аз чета, ти четеш….да четем заедно!”)

1. „Spot on: Europeans on stage” /”В светлината на прожектора: Европейци на сцената“/

0. Награда за eTwinning school